Saturday, January 13, 2018

Menang besar di Petronas - The Only Game Where Everybody Wins

As Salam

Ni cerita masa cuti Hari Krismas (25/12/17) tahun lepas.

MMD bercuti di Melaka sambil menziarahi adik MMD, Cik E yang tengah sarat mengandung sekarang ni.  Bakal menerima ahli keluarga baru sekali lagi pada bulan Feb nanti.  Bertambahlah cucu My Mem Besar tahun ni.  Insya Allah.

Selepas makan malam di Bukit Beruang, kami singgah ke satu ekspo barangan makanan Thai di MITC.  Pusing satu keliling jer, terus masuk semula ke kereta sebab hujan dah mulai turun. Terkedek2 MMD menolak kerusi roda Hazry.  Hehhehehe.

Kebetulan minyak pun dah bagi signal kosong.  Esok dah nak berangkat balik ke Port Klang.  Yang paling dekat di situ ialah stesen minyak Petronas.  Terus MMD suruh my beloved hubby berhenti dan isi minyak.  Esok tak perlu tergesa2 mencari stesen minyak lagi.

MMD ada suruh my beloved hubby pergi ambil voucher gores di kaunter selepas mengisi minyak.  Sebelum tu, MMD pun pergi ambil juga sebab ada orang tinggalkan resit belian di tepi pam.  Dapat 2 keping.  My beloved hubby pun dapat 3 keping untuk belian RM60.00.  Setiap RM20 dapat sekeping kad.

Masa dalam kereta, Lea dan anak saudara MMD sibuk menggores kad yang MMD bagi.  Okaylah...dapat burger percuma dari Burger King.

Sampai saja ke parking lot hotel/apartment, MMD bagi lagi 3 keping pada Lea.  Lea menjerit datang meluru ke tempat MMD turunkan Hazry dari kereta.

Ibu....ibu.... ibu menang!!!!!!  Sudah tentu Lea kata MMD yang menang sebab beli minyak guna kad kredit MMD.  Hahahaha.  Pandai budak ni....

Naik ke bilik, terus MMD call nombor yang tertera pada kad gores tu.  Selepas diminta sahkan kod kemenangan dan data2 peribadi, MMD diminta untuk menunggu panggilan dari wakil pihak pemasaran dalam masa 2 hari.  Pesannya, jangan sesekali tidak menjawab panggilan.

Wahhhhh... tidur pun tak lena dibuatnya.

Pada hari ke-3, MMD terima panggilan untuk pengesahan kali kedua.  MMD juga mesti menjawab soalan ringkas yang ditanya.  Jika salah, MMD tidak akan dapat wang kemenangan tersebut. Alhamdulillah...boleh jawab jer.....MMD juga diminta untuk menghantar kad gores dan resit belian yang asal ke pejabat wakil pemasaran tersebut. 

Pada 04/01/18, wang pun dah dipindahkan masuk ke akaun MMD.  Syukur Alhamdulillah........

Wang tunai sebanyak ini yang MMD dapat.  Rezeki yang tidak disangka2. 
 


MMD juga diminta untuk menghantar gambar MMD pada wakil pemasaran tersebut.  Dah tengok video di Petronas Brands

Jangan cari MMD di situ ye.  Tak jumpanya.

Inilah pertama kalinya MMD menang besar dalam pertandingan.  Jika lucky draw di company annual dinner pun tak pernah dapat hadiah yang besar2.

Selain dari burger, MMD ada juga terima kad diskaun dari Lazada dan juga Zalora.




Sekian.  Jumpa lagi.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...